یکی از مضرات عصب کشی دندان کودکان عوارض استفاده از داروهای بی حسی و یا بیهوشی برای درمان دندان شیری بچه ها میباشد. از طرفی عصب کشی دندان خراب یا پوسیده در کودکان باعث جلوگیری از آسیبهای رشد در زمان بیرون زدن دندانهای دائمی میشود. در این مقاله دکتر هاجر سخاوتی دندانپزشک کودکان در اصفهان مورد معایب عصب کشی دندان خردسالان صحبت خواهند کرد.
عوارض زود کشیدن دندان شیری کودکان ومضرات عصب کشی
اکثر والدین به علت اینکه دندان شیری بعد از چند سال قرار است بیفتد و دندانهای دائمی جای آنها را بگیرد توجهی به پوسیدگی دندان کودکان ندارند و ترجیح میدهند آن را بکشند. اما نمیدانند چنانچه دندانهای شیری زودتر از موعد کشیده شود میتواند باعث اختلال در رشد دندانهای دائمی شود.
چنانچه دندانهای شیری در سنین بسیار پایین کشیده شوند بافت لثه مسدود میشود و در سن رشد دندانهای دائمی مانع از رشد آنها میشود. به همین خاطر باید از راههای دیگر برای درمان آن استفاده کرد.
در چه مواردی کشیدن دندان شیری توصیه میشود؟
کشیدن دندان شیری کودکان در بعضی از مواقع باید انجام شود و به تعویق افتادن آن ممکن است باعث خطرات جدی برای کودک شود. در مواقعی که میران پوسیدگی دندان شیری زیاد باشد که نتوان آن را عصب کشی و درمان کرد دکتر دندانپزشک ترجیح میدهد دندان کشیده شود. علاوه بر آن در مواقعی که بافت لثه دچار بیماری یا ساییدگی شده و یا دندان دائمی زیر آن وجود دارد و دندان شیری نیفتاده میتوان دندان شیری را کشید.
آیا دندان شیری هم عصب دارد؟
همه دندانهای شیری همانند دندانهای دائمی بزرگسالان داری ریشه و عصب است اما اندازه آنها کمتر است. دندانهای آسیاب شیری ریشه هایی به اندازه ۱ سانتی متر دارند که این ریشه به عصبها متصل هستند. در واقع ریشه و عصب دندانهای کودکان کم عمق و ناچیز است و حتی عصب کشی آنها با دندانهای دائمی فرق دارد.
هدف از عصب کشی دندان شیری کودکان
هدف ما از عصب کشی دندان کودکان کمک به داشتن دندانهایی بی عیب و نقص در دوران کودکی و مانع از ایجاد عفونت و آبسه دندان کودکان میباشد. کمک به بهتر جویدن غذای کودک و همچنین سبب میشود تا از شکستگی احتمالی دندان شیری جلوگیری کند.