جویدن ناخن

جویدن ناخن و عوارض آن بر دندان کودک

مطالب آموزشی دندانپزشکی کودکان

علت جویدن ناخن در کودکان چیست؟

اکثر کودکان بین سن ۶ تا ۱۸ سال عادت دارند ناخن‌های خود را بجوند و این عادت ناپسند مانند مکیدن انگشت یکی از رفتارهای رایج و غلط کودکان در این سن می‌باشد. یکی از دلایل که کودکان ناخن خود را می‌جوند دلایل روانی مثل استرس، نداشتن حوصله و داشتن اعصابی ناراحت است. علت این مشکل در کودکان می‌تواند یکی از موارد زیر باشد:

  • برای رسیدن به آرامش
  • خسته شدن یا بی حوصلگی
  • برای کم کردن استرس
  • در مواقع ترسیدن از اتفاقی
  • کمبود محبت عاطفی از سوی والدین
  • روزهای ابتدایی مدرسه
  • استرس کلاس و درس
  • داشتن زمینه وراثت

 

علت ناخن جویدن کودکان ۲ساله

معمولاً کودکان زیر ۲ سال استرس و تنش‌های عصبی ندارد ولی باز هم ممکن است ناخن‌های خود را بجوند. علت این کار می‌تواند به خاطر تقلید از بچه‌های دیگر باشد. خیلی از کودکان زیر ۲ سال از چیدن ناخن‌ها توسط ناخن‌گیر فراری هستند و این می‌تواند یکی از دلایل خوردن ناخن باشد. عواملی مثل زمینه وراثت و یا پیش فعال بودن کودک نیز می‌تواند یکی از علل این مشکل در بچه‌ها باشد. ناخن جویدن در این سن سبب می‌شود دندان‌های کودک آسیب ببیند و در آینده نیاز به ترمیم دندان کودک باشد.

 

جویدن ناخن

عوارض ناخن جویدن کودکان چیست؟

این مشکل کودکان ممکن است پس از مدتی باعث بروز پیامدهای منفی برای کودک شود. یکی از عوارض ناخن جویدن کودکان این است که حالت ناخن‌ها و زیبایی انگشتان را از بین می‌برد. بعضی کودکان پس از جویدن ناخن آن را می‌خورند و این باعث می‌شود تا بعد از مدتی دچار مشکلات معده و گوارش شوند.

بیشتر بخوانید
دلایل دندان های زرد در کودکان+راه درمان

خوردن ناخن زمینه ساز بیماری‌های عفونت دستگاه گوارش و یا حتی تب‌خال در دهان می‌باشد. از دیگر عوارض ناخن جویدن می‌توان به ایجاد ناراحتی‌های پوستی، ناهنجاری‌های دندان و فک و همچنین بیماری تمپورومندیبولار و بدفرم شدن شکل ناخن‌ها شود. ناخن خوردن می‌تواند باعث خرابی دندان‌ها و نیاز آنها به عصب کشی دندان کودکان باشد.

عوارض ناخن جویدن برای دندان ها

این مشکل به عنوان یک عادت ناپسند و غیرسلامتی می‌تواند تأثیرات منفی بر دندان‌های کودک داشته باشد. در زیر تأثیر جویدن ناخن بر دندان‌های کودک توضیح داده شده است:

1. خطر آسیب به دندان‌ها: جویدن ناخن می‌تواند به دندان‌ها آسیب برساند. ناخن‌ها سخت و سنگین نیستند و اگر کودک به آنها فشار بیش از حدی وارد کند، ممکن است به دندان‌ها ضربه وارد شود و خسارت برساند.

2. تغییر شکل دندان‌ها: اگر کودک به طور مداوم ناخن بجویده، ممکن است دندان‌هایش تغییر شکل دهند. این اثر می‌تواند به شکل نامناسب شدن دندان‌ها و تأثیرات زیبایی آنها منجر شود.

3. خطر عفونت: ناخن‌ها حاوی باکتری‌ها و ویروس‌ها هستند. جویدن ناخن می‌تواند خطر عفونت دهان را افزایش دهد و به ویژه در صورتی که ناخن‌ها کثیف باشند.

.

 

درمان ناخن جویدن کودکان

ناخن جویدن در کودکان اگر به موقع درمان نشود میتواند باعث بروز عوارضی جدی در آنها شود. خیلی از پدر و مادرها سؤال دارند که چگونه مانع ناخن جویدن کودک خود شویم و درمان ناخن جویدن کودکان چیست؟ در ادامه راهکارهایی برای ترک فرزند دلبندتان برای ناخن جویدن به شما خواهیم گفت:

دلیل این کارکودک را پیدا کنید

اولین کاری که باید انجام دهید ای است که ببیند به چه علت کودک شما دوست دارد ناخن‌های خود را بجود. خیلی از کودکان به خاطر ترس و یا اضطراب اقدام به چنین کاری می‌کنند. مواردی مثل جدایی والدین، رفتن به سر کلاس، دعوا با هم‌کلاسی، عوض شدن مدرسه، تنبیه‌های شدید و بدرفتاری والدین با کودک و دلایلی دیگر می‌تواند دلیل ناخن جویدن کودک شما باشد.

بیشتر بخوانید
ترمیم دندان های دائمی اصفهان | متخصص دندانپزشک کودکان

کوتاه کردن مرتب ناخن های کودک

بلند بودن ناخن‌های کودک باعث جمع شدن میکروب زیر ناخن‌ها شده و با خوردن و جویدن ناخن‌ها این میکروب‌ها وارد اعضای گوارش او می‌شود. به محض بلندشدن حتماً ناخن‌ها را کوتاه کنید تا کودک نتواند آنها را بجود.

کودک را تنبیه نکنید

خیلی از والدین به محض دیدن این کار کودک عصبانی شده و با روش‌های مختلف آن را تنبیه می‌کنند. حتی خیلی از والدین با قرار دادن مواد خوراکی تند و یا تلخ روی ناخن‌های کودک قصد دارند او را از انجام این کار باز دارند که کاملاً اشتباه است و هنگام ناخن خوردن کودک نباید با او به تندی رفتار کرد و او را توبیخ کنید.

 

کودک خود را سرگرم کنید

برای فراموشی کودک برای جویدن ناخن سعی کنید با بازی کردن با او و یا تهیه اسباب بازی‌های سرگرم کننده مثل خمیر بازی یا خانه سازی حواس او را پرت کنید. حتی برای او کارتون و یا فیلم‌های هیجان انگیز بگذارید تا با دیدن آنها تا مدتی ناخن جویدن از یادش برود. بردن مرتب کودک به پارک یا شهر بازی و سرگرم شدن با وسایل بازی تا میزان زیادی می‌تواند به شما کمک کند.

او را تشویق به ترک این کار کنید

والدین با روش‌های مختلف مثل خرید جایزه سعی کنند کودک را تشویق کنند تا  این عادت خود را کنار بگذارد. مثلاً به او بگویید اگر این عادت را کنار بگذاری برای تو اسباب بازی مورد علاقه‌ات را می‌خریم یا تو را به شهربازی خواهیم برد. با این کار کودک تشویق می‌شود حتی برای مدت زمان کوتاهی این عادت را ترک کند.

بیشتر بخوانید
نحوه آموزش بهداشت دندان در مدارس

انگشتان کودک خود را زیبا کنید

یکی از راه‌هایی که ناخن‌های کودک را زیبا می‌کند لاک زدن با رنگ‌های جذاب به ناخن‌های کودک است. کودکان دختر با زدن لاک به ناخن خود بسیار ذوق می‌کنند و برای خراب نشدن آن ممکن است این کار را کنار بگذارند. اگر والدین با زدن لاک بازهم شاهد جویدن ناخن‌ها توسط کودک بودند سریع آن را پاک کنند تا ذرات لاک توسط کودک خورده نشود.

استفاده از داروی ترک ناخن جویدن

استفاده از داروهای ترک ناخن یکی از روش‌هایی است که سبب می‌شود کودک از خوردن ناخن‌های خود امتناع کند. داروهای ترک ناخن در قالب پدهایی هستند که مزه تلخی دارند و با کشیدن آن روی ناخن کودک و رفتن مزه تلخی به دهان کودک باعث زده شدن کودک از کار اشتباه خود می‌شود.

 

درمان ناخن جویدن کودکان در طب سنتی

درمان ناخن جویدن کودکان در طب سنتی اگر به خاطر بیماری عصبی و استرس باشد استفاده از دم کرده عرق بیدمشک و بهار نارنج و مقداری گلاب و خوردن آن توسط کودک ۱ الی ۲ بار به مقدار کم در طول روز می‌تواند چاره ساز باشد. چنانچه به خاطر زیاد بودن بلغم در بدن کودک باشد دم کرده سنبل الطیب و گل گاو زبان و میل کردن آن هر شب قبل خواب می‌تواند درمان جویدن ناخن کودکان باشد.

نوشتهٔ پیشین
دلایل دندان های زرد در کودکان+راه درمان
نوشتهٔ بعدی
روش های کاهش درد دندان در کودکان

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

اصفهان، میدان آزادی، خیابان دانشگاه، نرسیده به خیابان توحید (بعد از بانک ملی) ساختمان فجر، طبقه دوم
09137106671
Call Now Buttonثبت نوبت و مشاوره ‎09137106671