رابطه هوش و دندان در آوردن کودک

مطالب آموزشی دندانپزشکی کودکان

خیلی از والدین تصور می کنند کودکانی که زودتر دندان در می آورند باهوش ترند. دکتر هاجر سخاوتی  بهترین دندانپزشک کودک در اصفهان در این مقاله تصمیم داریم درباره رابطه هوش و دندان درآوردن کودک صحبت کنیم.  رویش دندان شیری اولین چالشی است که نوزاد پس از تولد با آن روبرو می شود. علائم دندان در آوردن و میزان درد آن برای هر کودکی فرق دارد.

برخی کودکان از سه ماهگی شروع به دندان در آوردن می کنند اما برخی دیگر اولین دندان شیری شان در 12 تا 14 ماهگی شروع به رشد می کند. در موارد نادری هم دیده می شود که نوزاد با دندان شیری متولد می شود. در حالت کلی باید زود دندان در آوردن کودک به فاکتورهای ژنتیکی بستگی دارد و با هوش بودن کودک تأثیری در زود دندان در آوردن وی ندارد.

مسائل تأثیر گذار در رویش دندان شیری و هوش و دندان در آوردن

همان طور که اشاره شد رویش دندان شیری کودک مسأله ای ژنتیکی است و تا کنون ارتباطی بین آن با جنبه های دیگر رشد کودک پیدا نشده است. تاکنون براساس تحقیقات انجام شده ارتباطی بین رویش دندان نوزاد و مسائل دیگری مانند هوش پیدا نشده است بنابراین می توان گفت این تصورات منطق علمی ندارد و درست نیست.

هوش و دندان در آوردن

نشانه های کودک باهوش و هوش و دندان در آوردن

شاید برایتان این سؤال پیش بیاید حالا که زود درآمدن دندان شیری را نمی توان نشانه باهوش بودن وی دانست از چه علائمی می توان فهمید کودک ما باهوش است. در ادامه چند تا ازنشانه های باهوش بودن کودک را برایتان نام می بریم:

بیشتر بخوانید
آشنایی با توسعه دندان های کودکان: مراحل و مراقبت ها

حافظه استثنائی دارند

کودکانی که حافظه قوی دارند معمولا افراد باهوشی هستند. اگر کودکی گذشته خود را به خوبی به خاطر بیاورد و بتواند صورت و موقعیت ها را شناسایی کند، در آّینده فردی باهوش خواهد بود.

به همه چیز دقت می کنند

کودکان باهوش معمولا در روز های اولیه تولد خود به همه چیز دقت می کنند. کودکان باهوش چیزهای زیادی از محیط اطراف خو جذب می کنند و اغلب بیشتر از سن خود می فهمند.

می توانند مکالمه و گفتگو را خیلی زود آغاز کنند

خواب خوبی ندارند

مغز کودکان باهوش خیلی زود تحریک می شود به همین خاطر آن ها خواب خوبی ندارند. دیرخوابیدن در شب یکی از نشانه هایی است که نشان می دهد کودک باهوشی دارید.

چه موقع باید نگران دندان درنیاوردن کودکمان باشیم؟

زمان درآوردن دندان نوزاد اهمیت دارد. اگر رشد دندان نوزاد تا ۱۸ ماهگی به تعویق بیفتد و هیچ علائمی از دندان درآوردن نداشته‌باشد، باید برای درمان اقدام کرد. در چنین حالتی ممکن است کودک به یک بیماری زمینه‌ای یا اختلال تغذیه‌ای مبتلا باشد که باعث کمبود کلسیم و تاثیر بر رشد دندان‌ها شده‌است.

اولین نشانه های دندان‌ درآوردن کودکان

بهتر است بدانید دندان درآوردن کودکان برای او اولین چالش سخت زندگی‌اش است. دندان‌ها برای شکافتن لثه نیاز به انرژی زیادی داشته و باعث تغییر شکل و شکافتن لثه برای خروج می‌شوند. به‌همین دلیل نوزادتان دچار درد می‌شود. جالب است بدانید برخی نوزادان همزمان دو یا چند دندان باهم در می‌آورند که در این حالت علائم شدیدتری دارند.

از میان نشانه های دندان درآوردن نوزاد، اولین نشانه دندان درآوردن کودک، ملتهب و قرمز شدن لثه و بروز دانه‌های سفید‌رنگ روی لثه است. بعضی از دندان‌ها بیش از سایرین باعث ایجاد درد در کودک می‌شوند. معمولاً اولین دندان از همه حساس‌تر است. گاهی دندان آسیاب از بقیه دندان‌ها بیشتر اذیت می‌کند زیرا سطح مقطع این دندان‌ها بزرگتر است و نمی‌تواند مانند دندان‌های نیش جلویی خوب لثه را بشکافد.

بیشتر بخوانید
علت کج شدن دندان های کودکان + روش های مرتب کردن آن ها
نوشتهٔ پیشین
علائم پوسیدگی دندان کودکان چیست؟
نوشتهٔ بعدی
تفاوت آرام‌ بخشی و بیهوشی دندانپزشکی کودکان

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

اصفهان، میدان آزادی، خیابان دانشگاه، نرسیده به خیابان توحید (بعد از بانک ملی) ساختمان فجر، طبقه دوم
09137106671
Call Now Buttonثبت نوبت و مشاوره ‎09137106671